Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@20:34:08 GMT

چه بلایی سر کتاب‌های داروین آمده است؟

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۹۹۰۶۴

چه بلایی سر کتاب‌های داروین آمده است؟

کتابخانه دانشگاه کمبریج بریتانیا اعلام کرد ۲۰ سال از گم شدن دو کتابچه حاوی یادداشت‌های چارلز داروین، دانشمند سرشناس قرن نوزدهم می‌گذرد.

خبرگزاری میزان - فارس به نقل از بی بی سی جهانی نوشت: کتابخانه دانشگاه کمبریج بریتانیا می‌گوید ۲ کتابچه حاوی یادداشت‌های چارلز داروین، دانشمند سرشناس قرن نوزدهم، ۲۰ سال می‌شود که گم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از آن‌ها حاوی طرح معروف درخت زندگی دانشمند قرن نوزدهم است که به بررسی فرضیه رابطه تکاملی بین گونه‌ها می‌پردازد.

به دنبال جستجوی گسترده، مسولین موزه اکنون به این نتیجه رسیده اند که این کتاب‌ها احتمالاً به سرقت رفته اند. آن‌ها در تدارک فراخوانی عمومی برای کمک جهت یافتن آن‌ها هستند.

دکتر جسیکا گاردنر، کتابدار دانشگاه کمبریج، گم شدن این یادداشت‌ها را غم‌انگیز خواند و گفت از هیچ تلاشی برای یافتن آن‌ها دریغ نخواهد شد.

این دفتر‌ها آخرین بار در نوامبر سال ۲۰۰۰ پس از درخواست داخلی برای بیرون بردن آن‌ها از انبار ویژه دست نوشته‌ها برای عکسبرداری مشاهده شده اند.

آن‌ها را به یک استودیوی موقت که در آن زمان در یک ساختمان موقت در محوطه کتابخانه دانشگاه بود منتقل کردند، زیرا کار ساخت و ساز در حال انجام بود.

دکتر گاردنر می‌گوید: ما می‌دانیم که از آن‌ها در ماه نوامبر عکس گرفته شده است. اما نمی‌دانیم که بین آن زمان تا ماه ژانویه ۲۰۰۱ زمانی که مشخص شد آن‌ها در جای مخصوص به خود در قفسه‌ها نیستند چه اتفاقی افتاده است؛ و من می‌ترسم چیزی در سوابق باقیمانده نباشد که چیز دیگری به ما بگوید.

در ابتدا کتابداران تصور می‌کردند که ممکن است آن‌ها اشتبا‌ها در قسمت دیگری قرار داده شده باشند. دکتر گاردنر که در سال ۲۰۱۷ مدیر خدمات کتابخانه شد، اضافه می‌کند: مسولان قبل از من واقعاً فکر می‌کردند که این دو کتابچه یادداشت اشتبا‌ها در قفسه‌ای دیگر قرار داده شده اند و آن‌ها را پیدا خواهند کرد. اما طی این سال‌ها جستجو‌های شدید و دقیقی صورت گرفت و متاسفانه اثری از آن‌ها نبود.

شاید با توجه به وسعت کتابخانه، چندان این قضیه تعجب آور نباشد. وسعت این کتابخانه عظیم به اندازه‌ای است که شامل بیش از ۲۰۰ کیلومتر قفسه بندی است، تقریباً می‌توان مسیری از کمبریج تا ساوتهمپتون را قفسه چید. این کتابخانه بیش از ۱۰ میلیون نقشه و دست نوشته و اشیا دیگر را در خود جای داده است.

مسئولان می‌گویند پس از جستجو‌های گسترده، سرانجام به این نتیجه رسیده‌اند که کتابچه‌های ارزشمند داروین، احتمالاً دزدیده شده اند.


کتابخانه دانشگاه کمبریج اکنون قصد دارد برای پیدا کردن این آثار ارزشمند، دست به دامان مردم شود تا اگر نشانی از آن‌ها پیدا کردند، به مسئولان یا پلیس خبر دهند.

این یادداشت‌ها به خط خود داروین بوده و به گفته کتابخانه دانشگاه کمبریج، میلیون‌ها پوند ارزش دارند.

چارلز رابرت داروین (Charles Robert Darwin) زاده ۱۲ فوریه ۱۸۰۹ انگلستان و درگذشته ۱۹ آوریل ۱۸۸۲، زیست‌شناس و زمین‌شناس انگلیسی بود که بیش از هر چیز برای یافته‌هایش در زمینه دانش فرگشت (تکامل) شناخته می‌شود. او این نظریه را مطرح کرد که همه گونه‌ها دارای نسبی مشترک هستند. این نظریه امروزه توسط دانشمندان پذیرفته شده است و یکی از مفاهیم بنیادی دانش به شمار می‌آید. داروین نظریه خود مبنی بر اینکه این تبارزایش فرگشت نتیجه فرآیندی به نام انتخاب طبیعی بوده است که در آن، تلاش برای بقا تاثیر مشابه‌ای بر روی اصلاح‌نژاد گزینشی در زادگیری گزینشی دارد را نخستین‌بار در مقاله‌ای مشترک با آلفرد راسل والاس مطرح کرد. از داروین به عنوان یکی از مهم‌ترین انسان‌های تاریخ بشر یاد می‌شود.

همچنین کتاب خاستگاه گونه‌های او به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کتاب‌های علمی تاریخ شناخته شده است.

در سال ۱۸۵۹، یک سال پس از انتشار مقاله‌ای مشترک با والاس، داروین کتاب خاستگاه گونه‌ها را منتشر کرد و شواهد خود مبنی بر فرگشت را در آن شرح داد تا دهه هفتاد قرن ۱۹ میلادی، فرگشت به عنوان یک «حقیقت» در میان قشر تحصیل‌کرده پذیرفته شد. با این وجود، پس از ارائه سنتز مدرن در اوایل قرن بیستم، اجماعی در میان دانشمندان پدید آمد و انتخاب طبیعی به‌عنوان پایه و اساس سازوکار فرگشت پذیرفته شد. این کشف علمی داروین ضمن پیونددادن همه علوم زیستی به یکدیگر، تنوع زیستی را نیز توضیح می‌دهد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با نقاش و هنرمند ناشنوای اسپانیایی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: داروین درخت زندگی موزه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: داروین درخت زندگی موزه کتابخانه دانشگاه کمبریج یادداشت ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۹۹۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • (ویدئو) بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • ببینید | بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش