Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@23:33:12 GMT

یک قفسه یار مهربان به خانه بیاوریم

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۶۶۶۳

یک قفسه یار مهربان به خانه بیاوریم

همشهری آنلاین-زهرا کریمی: این نویسنده تألیف بیش از 100 جلد کتاب در کارنامه‌کاری خود دارد و به گفته خودش نوشتن برای کودک و نوجوان حالش را خوب می‌کند و معتقد است که این روزها بهترین فرصت برای‌ ترویج مطالعه کتاب در بین کودکان است. او ارتباطش را با کودکان و نوجوان علاقه‌مند به کتاب در منطقه 3 حفظ و چه بسا بیشتر هم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز جهانی کتاب بهانه‌ای شد تا با او درباره ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی برای کودک و نوجوان گفت‌وگو کنیم.  
 

علاقه شما به نویسندگی به‌دلیل علاقه به دنیای کودکان است یا نویسندگی؟
این سؤال شما را دوست داشتم. گاهی در خلوت به مسیر زندگی‌ام که می‌نگرم به این فکر می‌کنم که چه شد نویسنده کودک ونوجوان شدم. حقیقت امر اینجاست فعالیت فرهنگی و ادبی‌ام را از پدر به ارث برده‌ام. چون پدرم اهل مطالعه بود و همیشه قفسه‌هایی پر از کتاب و مجله داشت. کنار کتاب غذا خوردن، زندگی کردن و درس خواندن باعث شد به غیر از کتاب‌های درسی کتاب‌های غیردرسی هم مطالعه کنم. مطالعه مرا در مسیری قرار داد که الان کارنامه‌ای از کتاب‌های منتشر شده با موضوعات متنوع دارم. اواخر دهه ۶۰ شروع به نوشتن شعر و داستان کردم. نخستین اثرم سال ۱۳۷۰ در مطبوعات به چاپ رسید. سال ۱۳۸۱ همزمان ۴ کتاب نوشتم. مجموعه داستان بزرگسال «ایستگاه بعدی»، مجموعه شعر بزرگسال «انسان پرنده است» و «پله‌ها را نشمرده آمدم بالا» و مجموعه شعر نوجوان اخبار رادیو بود. اوایل دهه ۷۰ در نیشابور و مشهد و گاهی در تهران در مجالس ادبی شرکت می‌کردم. همزمان در حوزه‌های شعر و داستان و کم و بیش نقدهای ادبی فعالیت کردم.
 

حضور نویسندگان در کتابخانه‌های محلی و برگزاری مجامع ادبی برای گروه سنی کودک و نوجوان چه تأثیری در افزایش سرانه کتابخوانی خواهد داشت؟
وجود یک قفسه کتاب در هر خانه‌ای اثرگذار است و با همین نگاه نمی‌توان منکر تأثیرات وجود یک کتابخانه محلی در کوچه‌ها و خیابان‌های پایتخت شد و به دنبال آن حضور نویسندگان در مراسم و کارگاه‌های آموزشی هم همین‌طور است. وقتی در مدارس دانش‌آموزان را تشویق به خواندن کتاب‌های غیردرسی کنیم راهی باز می‌شود تا کودکان و نوجوانان با قلم و نوع نگاه نویسنده‌ها آشنا شوند و به دنبال سایر اثرهای نویسنده بروند و حتی در مراسم و کارگاه‌هایش شرکت کنند. نویسندگان هم از توجه و علاقه آنها انگیزه نوشتن را در خود تقویت می‌کنند. در هر صورت کتابخانه‌ها و رسانه‌ها باید تلاش کنند روز به روز با ایده‌های جذاب و جدید تبلیغات گسترده‌ای در این حوزه داشته باشند. چه بسا که این نکته را نباید فراموش کرد که کودک و نوجوان امروز توجه خوبی به کتاب و مطالعه دارد.
 

شما چه مستنداتی برای توجه کودک و نوجوان به مطالعه کتاب دارید؟
مستندات بسیار است. بهترین مثال می‌تواند فعالیت فرهنگی آنها در فضای مجازی باشد. صفحه‌های اینستاگرام کودکان و نوجوانان نشان می‌دهد که کودکان امروز اهل مطالعه هستند. چون مدام در حال معرفی کتاب به دوستانشان هستند و گاهی با همان زبان کودکانه خلاصه‌ای از کتابی را که خوانده‌اند می‌نویسند. نوجوانان معمولاً بیشتر به کتاب‌های علمی علاقه دارند. اینها نشان دهنده علاقه و توجه نسل جدید به کتاب است.
 

مدیران کتابخانه مصطفی رحماندوست از ارتباط خوب شما با کودک و نوجوان برایمان گفته‌اند. تداوم این ارتباط در روزهای کرونایی دشوار نیست؟
همیشه سختی‌ها و موانعی پیش روی ما وجود دارد. وقتی من عاشق باشم و کودکان عاشق هم به دنبال یادگیری و راهنمایی باشند نباید دریغ کرد. همیشه به دنبال بستری برای رونق دادن و توسعه مطالعه کتاب بوده‌ایم و حالا خوشبختانه فراهم شده است. نباید اجازه دهیم افراد توانا و مستعد زیر سایه ویروس کرونا مسکوت بمانند. در هر گوشه شهر و کشورم همیشه آماده کمک در حوزه داستان و شعر هستم و هر آنچه می‌دانم را به علاقه‌مندان یاد می‌دهم. گاهی پیش می‌آید همسایه‌ام یا شهروندی در تاکسی مرا بشناسد و سؤالی بپرسد که هیچ‌وقت دریغ نکرده‌ام.

با توجه به سابقه خوبتان در حوزه داستان‌نویسی و شناخت روحیه کودک و نوجوان چه سفارشی به آنها دارید؟
معمولاً از رسانه‌ها، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مسئولان و مدیران فرهنگی، ناشران، مدیران مدارس و پدر و مادرها می‌خواهم از هیچ هزینه‌ای برای فعالیت‌های فرهنگی کودکان و نوجوانان دریغ نکنند. فرهنگسراها با هر شیوه و هر فعالیتی کودکان را به کتابخانه‌ها دعوت کنند و در نهایت تنها سفارشم به این گروه سنی مطالعه، مطالعه و باز هم مطالعه است. دنبال بهترین کتاب‌ها و داستان‌ها باشند و چه بسا در فضای مجازی این روزها با همکاری کودکانی که عضو کتابخانه رحماندوست هستند به دستاوردهای خوبی رسیده‌ایم و امیدوارم همه از فرصت مطالعه روزهای قرنطینه به خوبی استفاده کرده باشند.

کد خبر 504884 برچسب‌ها منطقه ۳ کتاب - کودک و نوجوان همشهری محله کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کتاب منطقه ۳ کتاب کودک و نوجوان همشهری محله کودکان و نوجوانان کودکان و نوجوان کودک و نوجوان کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۶۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند

پروانه رضاقلیزاده اظهار کرد: نام نویسی برای نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر استان با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه هدف به کتاب، تا ۲۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد و تاکنون ۶۶۱ نفر در این رویداد فرهنگی و علمی نام‌نویسی کرده‌اند. 

او افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر استان اردبیل موسوم به "بیلیک اوبالاری" در شهرستان‌های دارای جامعه عشایری از جمله پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز، انگوت و خلخال در حال برگزاری است و هفت هزار برگه از قبیل پرسش‌های چهارگزینه‌ای و نقاشی و تجربه نگاری مابین عشایر توزیع شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اردبیل افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر برای نخستین بار در استان در سه بخش کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال با مشارکت حوزه هنری، سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری اردبیل برگزار می‌شود و ارائه امکانات و خدمات فرهنگی، ایجاد فضای شاد با برنامه‌های فرهنگی و کتابخوانی و دسترس پذیر کردن کتاب برای جامعه عشایر استان از اهداف جشنواره است.

رضاقلی‌زاده ادامه داد: کتاب "کوه مرا صدا می‌زند" نوشته محمدرضا بایرامی از نویسندگان سرشناس استان، منبع این جشنواره است و بخش کودک شامل تصویرسازی و نقاشی زیست بوم عشایری، بازگویی قصه‌های عامیانه (فیلم سه دقیقه‌ای) و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

او درباره بخش نوجوان جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل سئوالات چهار گزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، روخوانی گزیده‌ای از کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای)، نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)، خلاصه‌نویسی و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل افزود: بخش جوان و بزرگسال نیز شامل سئوالات چهارگزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، پویش معرفی کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای) نامه به نویسنده کتاب (محمدرضا بایرامی) و خلاصه‌نویسی است.

رضاقلی‌زاده گفت: دبیرخانه جشنواره در اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان پارس‌آباد مستقر است و دریافت و تحویل حضوری پاسخنامه‌ها در همه کتابخانه‌های عمومی سراسر استان میسر خواهد بود و شرکت‌کنندگان غیرحضوری می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی جشنواره (www.ketabkhooon.ir) در این رخداد شرکت کنند.

استان اردبیل با ۸۳ کتابخانه عمومی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و اغلب جامعه عشایر آن در شهرستان‌های شمالی استان ساکن هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • اجرای طرح هر کلاس یک قفسه کتاب
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است